Autor |
Post |
michu1992 |
Wysłano: Poniedziałek 15 Grudzień 2014, 11:17
UGIĘCIAWitam. Jestem początkowym użytkownikiem programu ROBOT. Mam problem, mianowicie projektuje strop międzykondygnacyjny, mam 10 kombinacji SGN (ULS) oraz 10 kombinacji SGU (SLS). Przechodzę do zakładki "wymiarowanie zelbetu" - "zbrojenie teoretyczne". Obliczenia wykonuje dla tych kombinacji SGN i SGU, tylko ze wartosc ugiecia znacznie jest wieksza. Ugiecia powinienem obliczac dla "kombinacje SGU" czy moze "przypadki proste"? Chodzi o to, ze w obliczeniach wg EC2 metoda uproszczona wychodzi ze ugiecia sa dopuszczalne, z duzym zapasem. Dla jakich przemieszczen dokonac weryfikację ugięć? Prose o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam. |
Iwan7777 |
Wysłano: Środa 17 Grudzień 2014, 11:17
bez tytulujak masz policzone zbrojenie przechodzisz na zakladke weryfikacja zaznaczasz opcje z aktualna sztywnoscia i wybierasz przypadek sgu na ktory chcesz policzyc ugiecie |

GRAITEC Advance Design jest w pełni rozwiniętym i łatwym w obsłudze oprogramowaniem do analizy strukturalnej MES, dedykowanym inżynierom konstruktorom pracującym w środowisku BIM. Daje możliwość projektowania każdego typu konstrukcji, kompleksowych obliczeń statycznych, wraz z wymiarowaniem elementów żelbetowych, stalowych i drewnianych. Wszystko to zgodnie z Eurokodami (posiada Polskie Załączniki Krajowe do Eurokodów) - EC0, EC1, EC2, EC3, EC5 oraz EC8.
CADKON+ BASIC jest skutecznym narzędziem CAD do edycji i przeglądania rysunków, posiada pełną kompatybilność ze wszystkimi formatami DWG. Zapewnia użytkownikom proste, naturalne i ekonomiczne rozwiązanie umożliwiające tworzenie oraz edycję rysunków.