Autor |
Post |
adamka92 |
Wysłano: Środa 10 Grudzień 2014, 19:26
Strop krzyżowo zbrojony-belkaWitam,mam pytanie dotyczące właściwie mechaniki budowli. Rysując w robocie belkę która oparta ma być na ścianach murowanych, powinnam zastosować zwolienie-przegub? Czy połączenie to traktować jakosztywne? A co z miejscami w których schodzą się dwie belki na ścianie? |
Iwan7777 |
Wysłano: Środa 10 Grudzień 2014, 22:02
bez tytulusciany murowane powinny być zamodelowane jako podpory przegubowe |
adamka92 |
Wysłano: Piątek 12 Grudzień 2014, 21:09
bez tytulu Dziekuje bardzo, a orientujesz sięmozedlaczego wychodzi mi taki wykres silw tnacych,chodzi mi o miejsce podparcia z lewej strony skrjnej belki? zwolnilam polaczenie jakoprzegubowe,sciane mam wstawiona poprawnie,nie wiem dlaczego wykres jest taki.. |
Iwan7777 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 00:20
bez tytulużaden z kolegów z większym doświadczeniem niż ja z robotem nie Bedzie wstanie stwierdzić przyczyny takiego wykresu sił tnących bez zobaczenia modelu. Główna zasadą pomocy z tym programem na głównym forum autodesku jest udostępnianie modeli obliczeniowych. |
adamka92 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 10:41
bez tytulu |
Iwan7777 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 13:32
bez tytulu to ostatnie zdjecie juz cos mowi o twoim modelu masz przeguby i jeszcze jakies podpory sztywne, czy te podpory to sciany zelbetowe? |
Iwan7777 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 13:34
bez tytulu to ostatnie zdjecie juz cos mowi o twoim modelu masz przeguby i jeszcze jakies podpory sztywne, czy te podpory to sciany zelbetowe? |
adamka92 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 15:16
bez tytulu Widze ze nieaktualne wstawilam zdjecie, wyglada totak: [zapodaj.net] |
Iwan7777 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 15:26
bez tytuluz uwgi na zastosowanie przegubu jako podpory nie jest konieczne dawac na belce dodatkowego zwolnienia |
adamka92 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 15:35
bez tytuluPoczatkowo nie stosowalam zwolnienia, zastosowalam dopiero po otrzymaniu takich wykresow, myslalam ze moze wtedy kształt wykresow bedzie odpowiedni,ale niestety nie pomoglo... |
adamka92 |
Wysłano: Sobota 13 Grudzień 2014, 16:13
bez tytulu Zrobilam tak jak napisales i wyglada to teraz tak: |

GRAITEC Advance Design jest w pełni rozwiniętym i łatwym w obsłudze oprogramowaniem do analizy strukturalnej MES, dedykowanym inżynierom konstruktorom pracującym w środowisku BIM. Daje możliwość projektowania każdego typu konstrukcji, kompleksowych obliczeń statycznych, wraz z wymiarowaniem elementów żelbetowych, stalowych i drewnianych. Wszystko to zgodnie z Eurokodami (posiada Polskie Załączniki Krajowe do Eurokodów) - EC0, EC1, EC2, EC3, EC5 oraz EC8.
CADKON+ BASIC jest skutecznym narzędziem CAD do edycji i przeglądania rysunków, posiada pełną kompatybilność ze wszystkimi formatami DWG. Zapewnia użytkownikom proste, naturalne i ekonomiczne rozwiązanie umożliwiające tworzenie oraz edycję rysunków.