Autor |
Post |
Lodilirian |
Wysłano: Sobota 02 Luty 2013, 21:59
Błąd modelu - cykliczne odwołanie... Witam, mam taki problem. Wprowadziłem silos który zamierzam obliczyć. Wprowadziłem obciążenia. Po naciśnięciu "Rozpoczęcie obliczeń" za pierwszym razem wylicza i jest wszystko ok. Gdy naciśnie się drugi raz (np. po wprowadzeniu dodtkowego obciążenia itd) wyskakuje bląd "Błąd modelu - sykliczne odwołanie w definicji więzów kinematycznych. Proszę spróbować ponownie wygenerować siatkę lub wyłączyć więzy kinematyczne". Błąd ten wyskakuje również jak zaraz po pierwszym naciśnieciu "Rozpoczęcie obliczeń" nic nie zmieniająć naciśnie się ponownie. Nie mam pojęcia o co chodzi z tym komunikatem. Macie jakieś pomysły? |
Lodilirian |
Wysłano: Sobota 02 Luty 2013, 23:57
bez tytulu Może to pomoże i rozjaśni o czym mówie. Poniżej link do filmiku obrazującego mój problem. |
Lodilirian |
Wysłano: Niedziela 03 Luty 2013, 00:02
bez tytulu Poprawiony link: |
Iwan7777 |
Wysłano: Poniedziałek 04 Luty 2013, 18:42
bez tytuluOdznacz w preferencjach zadania - siatka węzły kinematyczne i puść obliczenia. |
Lodilirian |
Wysłano: Wtorek 05 Luty 2013, 09:57
bez tytuluDziękuję pomogło. Ciekawi mnie dlaczego ten bład wyskakiwał? Za pierwszym razem wszystko ok, dopiero przy drugim przeliczeniu się pokazywał. |
golab |
Wysłano: Wtorek 05 Luty 2013, 12:13
bez tytulu Obawiam się, że nikt tego nie wie. |
Iwan7777 |
Wysłano: Wtorek 05 Luty 2013, 19:17
bez tytulu Ta opcja jest ustawiana domyślnie w wersji 2013. |

GRAITEC Advance Design jest w pełni rozwiniętym i łatwym w obsłudze oprogramowaniem do analizy strukturalnej MES, dedykowanym inżynierom konstruktorom pracującym w środowisku BIM. Daje możliwość projektowania każdego typu konstrukcji, kompleksowych obliczeń statycznych, wraz z wymiarowaniem elementów żelbetowych, stalowych i drewnianych. Wszystko to zgodnie z Eurokodami (posiada Polskie Załączniki Krajowe do Eurokodów) - EC0, EC1, EC2, EC3, EC5 oraz EC8.
CADKON+ BASIC jest skutecznym narzędziem CAD do edycji i przeglądania rysunków, posiada pełną kompatybilność ze wszystkimi formatami DWG. Zapewnia użytkownikom proste, naturalne i ekonomiczne rozwiązanie umożliwiające tworzenie oraz edycję rysunków.