Autor |
Post |
Tomek_Robobat |
Wysłano: Środa 29 Czerwiec 2011, 09:27
ARSA 2012 W poniedziałek późnym popołudniem Autodesk poinformował, że wprowadzenie ARSA 2012 jest przewidziane na 1 lipca. W takim razie z poczatkiem lipca dopełni się pakiet programów, z których dostępne już były Revit Structue 2012 + Revit Extensions i ASD 2012. |
Tomek_Robobat |
Wysłano: Czwartek 30 Czerwiec 2011, 12:59
ARSA 2012 na centrum pobierania O jeden dzień wcześniej ;) |
stahlbau |
Wysłano: Poniedziałek 11 Lipiec 2011, 16:52
ARSA 2012 Cechą znamienną "nowego" ARSA 2012 jest: |
ahcinga |
Wysłano: Środa 20 Lipiec 2011, 10:02
bez tytulu dla mnie istotną zmianą jest możliwość generowania kombinacji obciążeń (w 2011 było to niemożliwe ponieważ w nazwie użytkownika miałam polskie litery) - ale żeby do tego trzeba było nową wersję wprowadzać? |
nodon |
Wysłano: Piątek 22 Lipiec 2011, 20:21
bez tytuluNiestety, jest coraz gorzej. całe szczęście zrezygnowałem z subskrypcji. Autodesk Robot Structural Analysis Professional (dawniej ROBOT Millennium) pięknie się rozwijał dzięki firmie Robobat, która w pewnym momencie go sprzedała. Teraz zmieniają się screeny początkowe i ikonki są coraz bardziej 3D z cieniami. To samo się stało z REX Rafter framing. Było ok, teraz poszło do Autodesku, więc koniec z rozwojem. |

GRAITEC Advance Design jest w pełni rozwiniętym i łatwym w obsłudze oprogramowaniem do analizy strukturalnej MES, dedykowanym inżynierom konstruktorom pracującym w środowisku BIM. Daje możliwość projektowania każdego typu konstrukcji, kompleksowych obliczeń statycznych, wraz z wymiarowaniem elementów żelbetowych, stalowych i drewnianych. Wszystko to zgodnie z Eurokodami (posiada Polskie Załączniki Krajowe do Eurokodów) - EC0, EC1, EC2, EC3, EC5 oraz EC8.
CADKON+ BASIC jest skutecznym narzędziem CAD do edycji i przeglądania rysunków, posiada pełną kompatybilność ze wszystkimi formatami DWG. Zapewnia użytkownikom proste, naturalne i ekonomiczne rozwiązanie umożliwiające tworzenie oraz edycję rysunków.