Autor |
Post |
AleksanderG |
Wysłano: Środa 12 Marzec 2008, 22:09
wyniki płyta-powłoka Witam, |
prybak |
Wysłano: Czwartek 13 Marzec 2008, 18:45
bez tytułu Zaciekawił mnie ten przypadek, sprawdziłem i faktycznie są bardzo duże różnice momentów. |
AleksanderG |
Wysłano: Czwartek 13 Marzec 2008, 18:45
rozwiazanierozwiazaniem jest uwazne sprawdzanie aktualnego schematu obciazen... |
prybak |
Wysłano: Piątek 14 Marzec 2008, 08:28
bez tytułu Aleksander czy możesz uścislić swoją wypowiedź ? |
AleksanderG |
Wysłano: Czwartek 10 Kwiecień 2008, 23:25
bez tytułu probowalem reprodukować ten moim zdaniem blad i nie udalo mi sie, dostalem takie same wyniki w obu modelach, poniewaz ten pierwszy raz wykonywalem obliczenia okolo 2 w nocy uznalem ze zadzialal 'czynnik ludzki' i zle wybralem schemat obciążeń do wyświetlenia wyników, ale skoro Tobie też wyszła ta róznica to muszę się przypatrzeć jeszcze raz na spokojnie. W moim zadaniu ostatecznie skupiłem się na prostszych modelach (to znaczy szeregu płyt z belkami obciążanymi obciążeniem o wartości reakcji z wyższego piętra, a nie calym modelu z powłokami), więc sprawę muszę 'odgrzać'. W każdym razie dziękuje za zainteresowanie. |
prybak |
Wysłano: Wtorek 15 Kwiecień 2008, 17:51
bez tytułu Kiedyś ktoś z serwisu stale zaglądał do forum i często się udzielał i służył fachową radą, niestety ta zasada przestała obowiązywać. |

GRAITEC Advance Design jest w pełni rozwiniętym i łatwym w obsłudze oprogramowaniem do analizy strukturalnej MES, dedykowanym inżynierom konstruktorom pracującym w środowisku BIM. Daje możliwość projektowania każdego typu konstrukcji, kompleksowych obliczeń statycznych, wraz z wymiarowaniem elementów żelbetowych, stalowych i drewnianych. Wszystko to zgodnie z Eurokodami (posiada Polskie Załączniki Krajowe do Eurokodów) - EC0, EC1, EC2, EC3, EC5 oraz EC8.
CADKON+ BASIC jest skutecznym narzędziem CAD do edycji i przeglądania rysunków, posiada pełną kompatybilność ze wszystkimi formatami DWG. Zapewnia użytkownikom proste, naturalne i ekonomiczne rozwiązanie umożliwiające tworzenie oraz edycję rysunków.